Papa Benedict al XVI-lea soseste sambata la Valencia, oras care gazduieste Forumul Mondial al Familiilor Catolice. Pe traseul stabilit, timp de doua zile, Suveranul Pontif va fi pazit in permanenta de un elicopter NATO, iar in punctele principale ale orasului au fost instalate trei spitale de campanie pentru 700 de medici si asistenti, transmite Radio Romania Actualitati.

Vizita are un caracter special dupa accidentul de metrou de marti, cand au murit 42 de persoane. Pentru acestia Papa si-a schimbat programul si se va deplasa imediat dupa ce ajunge in Valencia la statia de metrou Jes?s, locul accidentului, apoi va avea o intalnire cu familiile victimelor la Basilica La Virgen de los Desamparados.

Dupa-amiaza, la Palatul Arhiepiscopal, Benedict al XVI-lea se intalneste cu familia regala spaniola si cu premierul Jose Luis Rodr?guez Zapatero, iar duminica va rosti in fata a aproximativ 1.500.000 de persoane sosite din intreaga lume misa speciala de inchidere a Forumului Mondial al Familiilor Catolice.

Aceasta slujba va fi transmisa in direct si se preconizeaza ca va fi urmarita de 300 de milioane de persoane.

Autoritatile din Valencia au criticat absenta lui Rodr?guez Zapatero de la misa speciala de duminica, insa purtatorul de cuvant al primului-ministru, Maria Teresa Fern?ndez de la Vega, a asigurat ca executivul va fi bine reprezentat de ministrii de externe si de justitie. 4.000 de ziaristi asista la eveniment, iar securitatea este asigurata de 7.000 de agenti si politisti.