Incadrarea faptei lui Alexandru Radulescu s-a schimbat in omor calificat, dupa ce victima sa a murit duminica dimineata pe patul de spital.

Procurorii Sectiei a II Penala, care coordoneaza ancheta in cazul Radulescu, au schimbat incadrarea faptelor pentru care este cercetat in prezent presedintele AFAN de la tentativa la omor calificat, la omor calificat - acesta riscand sa stea dupa gratii pana la 25 de ani, daca va fi gasit vinovat ca l-a impuscat cu sange rece pe Constantin Radulescu.

Anchetatorii au fost anuntati in aceasta dimineata despre decesul lui Constantin Radulescu si au dispus imediat efectuarea unei necropsii pentru a putea fi stabilita cu exactitate cauza decesului presedintelui organizatiei PD Dambovita, si mai ales modul de dispersie al alicelor.

Contactat telefonic, avocatul Catalin Dancu, cel care l-a aparat pe agresorul de pe malul lacului Bunget II, a declarat ca incadrarea faptelor pentru care este cercetat presedintele AFAN se schimba automat, dupa decesul victimei, dar ca nu el ii mai este reprezentant legal de doa zile si ca familia acestuia va incerca sa gaseasca luni un nou avocat.

Singurele declaratii ale lui Alexandru Radulescu, facute in timpul primelor audieri de la Parchetul General, au vizat tocmai starea de sanatate a victimei sale.

Atat personal, cat si prin intermediul avocatului sau, presedintele AFAN a insistat ca opinia publica sa afle ca nu-l intereseaza ce se va intampla cu el, ci ca vrea doar sa salveze viata lui Constantin Radulescu, facand familiei acestuia oferta de a-l transporta cu un avion special la cea mai buna clinica de neurochirurgie din Germania.

Presedintele AFAN a fost incarcerat in urma cu o saptamana la Arestul Directiei Cercetari Penale a IGPR.

Conform incheierii de sedinta prin care un judecator al Tribunalului Bucuresti si-a motivat decizia de a-l aresta preventiv pe Alexandru Radulescu, anchetatorii au stabilit deja ca tanarul presedinte al organizatiei PD Dambovita a fost impuscat in cap de la o distanta de aproximativ 50 de cm si ca in capul acestuia au ramas 27 de alice provenind din incarcatura unei arme de vanatoare marca Magnum Express 870 Remington, de calibru 12.

Posesorul armei, Alexandru Radulescu, a tras mai intai doua focuri pentru a-l ameninta pe Constantin Radulescu, cu scopul de a-l determina sa paraseasca lacul Bunget II. "Inculpatul a izbit cu teava armei in plafonul autoturismului de mai multe ori, a incercat sa deschida usa din stanga fata, dupa care a actionat in vederea spargerii geamului portierei stanga fata a autoturismului...

Manifestarile violente ale inculpatului au culminat cu executarea unei trageri cu arma sa, de la aproximativ 50 de cm asupra partii vatamate, care se afla la volan", se arata in decizia Tribunalului.