Ministerul Transporturilor a alocat 5.65 de milioane de lei noi pentru exproprierile necesare pentru realizarea tronsonului Bucuresti - Ploiesti al autostrazii Bucuresti-Brasov, conform unui proiect supus dezbaterii publice pe pagina de Internet a ministerului.

Conform proiectului hotararii de guvern privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate in proprietate privata pe amplasamentul viitoarei autostrazi Bucuresti - Brasov, tronsonul Bucuresti-Ploiesti, in acest scop s-au alocat 5.650.736,37 de lei din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pe acest an.

Proprietatile ce urmeaza sa fie expropriate se afla pe teritoriul localitatilor Moara Vlasiei, Snagov, Gruiu, Balta Doamnei, Gheorghita, Draganesti, Rafov, Dumbrava, Berceni, Barcanesti si Ploiesti.

Cei care detin proprietati pe terenul traseului viitoarei autostrazi pot consulta planul cu amplasamentele lucrarii, delimitarea suprafetelor si a constructiilor supuse exproprierii la sediile consiliilor locale implicate.