Doua batrine din localitatea vasluiana Vetrisoaia se afla in detentie, dupa ce au fost condamnate la o luna de inchisoare pentru tulburare de posesie.

Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, subinspectorul Mihaela Straub, Diamanta Botezatu, de 86 de ani, si Ecaterina Macarie, de 66 de ani, au fost ridicate vineri, din curtea casei, pentru ca nu au achitat o amenda de 600 de lei fiecare.

„Politia nu a facut nimic altceva decit sa puna in aplicare doua mandate de executare, emise de Judecatoria Husi“, a declarat subinspectorul Straub, simbata.

Judecate pentru o parcela cu fasole

Femeile s-au judecat timp de doi ani cu o ruda pentru o suprafata de teren extravilan pe care, dupa cum reiese din hotarirea Judecatoriei Husi, au ocupat-o fara acordul rudelor. „Am ajuns la inchisoare din cauza unei bucati de pamint pe care am vrut sa punem fasole si pe care avem si titlu de proprietate. Am ajuns aici nevinovate.

Tot satul a plins de mila noastra cind ne-au luat“, a declarat Ecaterina Macarie agentiei Rompres. Femeia are probleme cardiace si astm, iar in prima noapte de detentie nu a putut dormi si a plins.

Articol integral in Cotidianul