BCS si INSOMAR masoara PD si PNL cu aceeasi intrebare, insa obtin raspunsuri radical diferite: in primul, cele doua partide au 47,5 - 45,3, in al doilea 70 - 25.

In sondajul publicat duminica de INSOMAR, finantat de FSLI-Petrom (societate controlata de omul de afaceri Liviu Luca), 70% dintre alegatorii care ar prefera Alianta D.A. ar vota cu PD si doar 25% ar vota cu PNL in cazul in care cele doua partide ar candida separat. Rezultate radical diferite a dat publicitatii un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS), pe 2 iulie.

Potrivit acestui sondaj, finantat de o fundatie apropiata de PNL, 47,5% dintre alegatorii Aliantei ar alege PD, iar 45,3% ar alege PNL. Intrebat cum se explica aceasta diferenta de rezultat intre sondaje, directorul BCS, Bruno Stefan, recunoaste ca este o diferenta imposibila si lasa sa se inteleaga ca ar trebui luate in considerare doar datele din sondajul oferit de institutia pe care o conduce.

„Nu vreau sa comentez rezultatele altora. Desi am ceva informatii. Din pacate, am doar informatii nu si probe, iar nestiind baza de informatii a colegilor nu ma pot pronunta“, a declarat Bruno Stefan.

Articol integral in Cotidianul