In minutul 109 al finalei, Zidane l-a lovit fara minge pe fundasul italian Materazzi. Uluit, arbitrul asistent a intirziat sa semnalizeze centralului episodul. A facut-o arbitrul de rezerva, dupa interventia portarului Buffon si a antrenorului Marcello Lippi.

Cartonasul rosu este cea mai trista iesire din scena pentru Zinedine Zidane. Cu citeva minute mai devreme, ratase o situatie mare de a inchide jocul. Intreg traseul la Mondiale, prestatia din finala dominata mai mult de o ora de francezi, ii erau datorate...

Zinedine Zidane a mai fost eliminat de 14 ori in cariera. Cele mai cunoscute momente, la Mondialul din 98 si sub tricoul lui Juventus, pentru gesturi similare.

"Nu ar fi trebuit sa se termine asa. Il cunosc pe Zidane, este un om rezervat si pasnic. Trebuie ca Materazzi i-a spus ceva extrem de provocator"

Franz Beckenbauer

"A rezistat peste o ora la provocarile lui Materazzi. Arbitrul a tolerat acest lucru. Il inteleg pe Zidane, nu il scuz".

Raymond Domenech, antrenor Franta

"Stim ca a fost provocat, dar fotbalistii fac asta frecvent"

Florent Malouda, jucator Franta

"Nu ma mira reactia lui Zizou. A facut-o si cind juca la Juventus".

Gianluca Zambrotta, fundas italian

"Cit a platit Franta pentru momentul de nebunie al lui Zidane?"

Daily Mail

"Nascut si crescut in Marsilia, Zidane este o embleta a reusitei franceze. Dar aminteste totodata Frantei esecul integrarii copiilor de imigranti din fostele colonii"

Times

"Nu vreau sa il judec. In aceasta seara este un om trist si nefericit. Nu trageti in artist!"

Jean Pierre Escalettes, presedintele federatiei franceze de fotbal

Zinedine Zidane a parasit stadionul din Berlin fara sa scoata un cuvint. De-a lungul carierei presarata cu momente de stralucire, cele mai bune raspunsuri le-a dat pe teren...