Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, directorul Societatii Academice din Romania, Sorin Ionita, a declarat ca, marti, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va organiza o dezbatere publica pe proiectul PSD al Agentiei de Integritate.

Sorin Ionita a afirmat ca, in ceea ce priveste acest proiect, “s-au facut niste compromisuri ”.

“Din 100% din ceea ce vroiam noi, avem acum cam 75% din propunerea Guvernului. Dar mai este si Parlamentul care trebuie sa se pronunte si el la un moment dat. Si Parlamentul face acum dezbateri!”, a adaugat acesta.

Directorul SAR a sustinut ca, acum, principala preocupare a parlamentarilor este “sa nu se mai abuzeze de politicieni si nu faptul ca mecanismul este ineficient si nu a prins pe nimeni.” De altfel, Sorin Ionita a subliniat ca “Guvernul Tariceanu a dat drumul acestei Agentii pentru a fi blocata in Parlament” si dezbaterea de marti nu face decat sa faciliteze acest lucru.

El a mai spus ca atat PNL cat si UDMR si celelalte partide parlamentare doresc reluarea proiectului PSD pentru ca Agentia sa fie subordonata Parlamentului.