Conservatorul Bogdan Pascu a depus, marti, la Palatul Cotroceni,

juramantul de investire in functia de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din mediul de afaceri si al Intreprinderilor mici si mijlocii.

Prezent la ceremonie, presedintele Traian Basescu nu a pierdut ocazia sa atace, din nou, Guvernul. Seful statului a spus ca spera ca Bogdan Pascu sa fie un "element de catalizare a unor decizii foarte necesare Romaniei".

"Sper sa va convingeti colegii de cabinet ca reforma institutiilor nu mai poate fi intarziata. Poate veti fi unul dintre membrii cabinetului care va renunta sa afiseze teme neesentiale si va pune accent pe respectarea programului de guvernare. Este deja mult prea multa vorba pe langa programul de guvernare si mai putina consistenta in indeplinirea unor angajamente asumate".

Bogdan Pascu are 39 de ani, este liderul grupului conservator din Camera Deputatilor si membru in Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare.

Noul vicepremier a absolvit Facultatea de Tehnologie a constructiilor de masini si a urmat programul MBA romano-canadian, specializarea Finante. Este director general la Fundatia umanista "Dan Voiculescu".

Initial, pentru aceasta functie fusese propus presedintele PC, Dan Voiculescu. El s-a retras, insa, dupa ce Colegiul pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat ca Voiculescu a facut politie politica.

Postul de vicepremier din Guvernul Tariceanu ramasese vacant din 1 iunie 2006, cand George Copos a demisionat in urma scandalului Loteriei. El a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul Loteria Romana, pentru evaziune fiscala de un milion de euro.