Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti, ca primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, sa fie din nou incarcerat, in dosarul mitei de 20 000 euro pe care edilul sef si viceprimarul au pretins-o de la un om de afaceri, pentru a-i elibera un certificat de urbanism.

Instanta a hotarat, marti, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru primar si respingerea recursului avocatilor viceprimarului pentru eliberarea acestuia.

Decizia a fost luata dupa ce magistratii au vizionat inregistrarile cu flagrantul realizat de procurorii anticoruptie.

Tribunalul Bucuresti hotarase sa il cerceteze in libertate pe primarul Mircia Gutau si sa il aresteze doar pe viceprimarul PD, Nicolae Dicu, care fusese surprins in flagrant cand lua 20 000 euro mita, de la omul de afaceri valcean, in restaurantul unui hotel.

Pentru ca au fost arestati preventiv, cei doi sunt suspendati automat din functie potrivit Legii Adminsitratiei publice locale 215/2001.

Viceprimarul Nicole Dicu a fost exclus din PD si aceeasi soarta o va avea si primarul Mircia Gutau, potrivit presedintelui democrat, Emil Boc.

Omul de afaceri valcean a fost, inainte de a se intalni cu viceprimarul, in birou la primarul municipiului, dar, edilul-sef l-a refuzat.

Viceprimarul sustine ca banii au fost luati sub forma de imprumut.