Rezultatele la sesiunea de anul acesta a bacalaureatului, inainte de rezolvarea tuturor contestatiilor arata o promovabilitate de 79,6%, mai scazuta fata de anul trecut.

Rezultatele cele mai bune le-au avut elevii din Mehedinti, unde 96,34% dintre cei care au sustinut examenele au promovat. Urmeaza Ilfovul cu 93,87% si Suceava cu 92,62%.

Cei mai multi elevi care au ratat bacalaureatul sunt din Arges (41,93%), Tulcea (38,24%) si Bucuresti (33,97%).

Notele de zece au fost putine la aceasta sesiune a bacalaureatului. Cei mai multi elevi de zece au fost in Mehedinti (13 elevi), in Iasi si Buzau (9 elevi) si Dolj (8 elevi). In Bucuresti, doar un absolvent de liceu a luat nota 10 la bacalaureat.

Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate vineri. Anul trecut, rata de promovabilitate la bacalaureat a fost de 80,2%.

Pana atunci, ministrul Educatiei si cercetarii va desemna o comisie care va reevalua prin sondaj anumite lucrari, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Mircea Muresan pentru postul public de radio.

El a precizat ca reevaluarea nu inseamna in nici un caz modificarea notelor obtinute de elevi, ci doar evaluarea corectitudinii notarii, conform baremelor de la examen. In cazul in care comisia va constata ca profesorii nu au respectat baremul, acestia vor fi sanctionati conform Statutului personalului didactic, a precizat Muresan.

Decizia vine dupa ce anul acesta s-a intregistat un numar record de contestatii: numai la limba romana, 35 000.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, promisese, zilele trecute, ca dupa incheierea bacalaureatului va face dezvaluiri importante despre cum se desfasoara examenele.