Vodafone Romania a anuntat miercuri infiintarea legala a Fundatiei Vodafone Romania, ca organizatie romaneasca non-guvernamentala, cu statut caritabil si cu activitate distincta de de operatiunile comerciale ale companiei, informeaza un comunicat de presa al Vodafone. Pentru acest an, Fundatia estimeaza ca va investi peste 700.000 de euro in operatii caritabile.

“Misiunea Fundatiei este de a imbunatati conditiile de viata ale oamenilor care au nevoie de ajutor - in special copii si batrani dezavantajati - prin programe care vin in sprijinul comunitatilor locale.

Activitatea Fundatiei este finantata prin donatii anuale ale angajatilor Vodafone Romania, a caror valoare este dublata de companie, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Vodafone Group.

Pana la sfarsitul acestui an, Fundatia Vodafone Romania estimeaza ca va investi in folosul comunitatii peste 700.000 de Euro”, a declarat Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Fundatia Vodafone Romania dezvolta, in prezent, mai multe programe de acest gen.

“Ingrijim impreuna” este dezvoltat in parteneriat de Fundatia Vodafone Romania si Hospice Casa Sperantei, in orasul Brasov. Este un program care isi propune sa educe si sa ofere sprijin ingrijitorilor persoanelor care sufera de boli in stadii terminale. Pana in 2007, programul va fi extins si in Bucuresti, Bacau si Oradea. Sponsorizarea oferita de Fundatia Vodafone Romania este de peste 138.000 euro.

“Teatru forum” este un program dezvoltat de Fundatia Vodafone Romania si Fundatia “Chance for Life”. Scopul programului este de a-i ajuta pe adolescenti sa inteleaga mai bine lumea in care traiesc, sa devina mai toleranti si mai implicati social. Programul se va desfasura in 11 orase din tara, cu ajutorul unei retele de ONG-uri si teatre. Sponsorizarea facuta de Fundatia Vodafone Romania este de peste 99.000 euro.

“Masina cu Jucarii in vacanta” este o caravana cu jocuri, ateliere de pictura, modelaj si confectionare de jucarii, de care vor beneficia copii intre 4 si 14 ani, din 10 orase.

Programul este dezvoltat de catre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia SOS Satele Copiilor Romania, in colaborare cu World Vision Romania - biroul Craiova, iar sponsorizarea facuta de Fundatie depaseste 41.000 euro.

Pe langa aceste programe, Fundatia Vodafone Romania a anuntat ca asteapta si noi cereri de finantare. Proiectele care intrunesc criteriile Fundatiei Vodafone Romania (http://www.vodafone.ro/despre-vodafone/fundatia-vodafone/criterii-de-evaluare-pentru-acordarea-finantarii.html) vor fi prezentate trimestrial Board-ului Fundatiei, spre aprobare.

Organizatiile non-guvernamentale care dezvolta programe de caritate isi pot trimite proiectele pe adresa Fundatia.Vodafone_rom@vodafone.com.

Membrii noului board al Fundatiei Vodafone Romania sunt: Liliana Solomon - Chief Executive Officer Vodafone Romania, Marian Velicu - Vice Presedinte, Strategie, Reglementari si Afaceri Publice, Vodafone Romania, Aurelia Dragomirescu - Senior Director, Legal, Vodafone Romania, Elena Serban - Director, Fundatia Vodafone Romania si Condelina Killikidis - expert in protectia copilului.

Fundatia Vodafone Romania continua activitatea desfasurata timp de opt ani de Fundatia Sirois (Fundatia Connex), una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale de tip ‘grant maker’ din Romania.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra la sfarsitul lunii martie a acestui an peste 6,34 milioane clienti. Grupul Vodafone are divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. Vodafone ofera in prezent servicii catre peste 170 de milioane de clienti din intreaga lume.