Compania de telefonie mobila Cosmote Romania a anuntat miercuri introducerea celui mai mic tarif unic de roaming, de numai 0,65 euro pe minut, cu TVA inclus, pentru convorbiri catre destinatiile externe. Oferta este valabila atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii cartelei Cosmote care vorbesc in roaming in tarile unde compania este prezenta: Grecia, Bulgaria, Albania si Macedonia.

Conform unui comunicat de presa, serviciul de roaming este pre-activat pentru utilizatorii Cartelei Cosmote, iar abonatii au posibilitatea sa-l activeze apeland numarul cu acces gratuit 1234.

Clientii care doresc folosirearea acestui tarif trebuie sa acceseze pe telefonul mobil retelele Cosmote din Grecia, Globul in Bulgaria, AMC in Albania si Cosmofon in Macedonia. Cei care utilizeaza acest serviciu beneficiaza de un tarif unic de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite si 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus).

Cosmote Romania este membra a grupului elen Cosmote si s-a lansat in 2005. Dupa primele patru luni pe piata romaneasca, Cosmote a atins un numar de peste 275.000 de clienti. Compania are in momentul de fata 90% acoperire a populatiei si aproximativ 75% acoperire geografica in Romania.