Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, repartizarea sumei de 199,189 milioane lei noi (aproximativ 1991 miliarde lei vechi) in 32 de judete si municipiul Bucuresti pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice.

Fondurile vor fi administrate de consiliile locale si judetene si vor fi cheltuite conform prevederilor legislatiei in vigoare privind achizitiile publice.

Banii alocati reprezinta cea de-a doua transa din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice pe anul 2006.

Sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005. In primul an, sumele au scazut cu 33%, in al doilea an scaderea a fost cu 66% si cu 100% in al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004.