Noutati juridice

Play-backul trebuie afisat

de     HotNews.ro
Miercuri, 12 iulie 2006, 0:00


Cine vrea sa cante play-back trebuie sa anunte. Publicul trebuie informat asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii interpreti vocali in timpul spectacolelor sau concertelor, potrivit legii nr. 298 din 7 iulie 2006.

Legea reglementeaza obligativitatea si modalitatile prin care publicul spectator, telespectator sau radioascultator trebuie informat asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii interpreti vocali in timpul spectacolelor sau concertelor.

In sensul prezentei legi, prin play-back se intelege modalitatea de mimare a interpretarii reale, vocea fiind inregistrata pe orice tip de suport material si difuzata astfel publicului prin mijloace tehnice specifice.

Informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultator se realizeaza dupa cum urmeaza:

 • prin tiparirea, pe afisele de prezentare a spectacolelor sau concertelor, langa numele artistilor interpreti vocali sau langa denumirea formatiilor muzicale in care evolueaza artistii interpreti vocali, a cuvintelor "play-back";
 • prin anuntarea de catre prezentatorii spectacolelor sau concertelor, in fata publicului, a modalitatii de interpretare play-back;
 • in cazul emisiunilor de televiziune, specificatia "play-back" va fi reprodusa langa numele artistilor interpreti vocali sau langa denumirea formatiilor muzicale in care evolueaza artistii interpreti vocali, atunci cand acestea sunt subtitrate pe ecran, sau, dupa caz, de prezentatorii de concerte, spectacole ori emisiuni realizate in studio, preluate in direct sau inregistrate si difuzate ulterior;
 • in cazul emisiunilor care sunt realizate in studiourile de radio sau sunt transmise in direct, anuntarea modalitatii de interpretare play-back se face de catre prezentatorul transmisiunii sau emisiunii.


 • 81 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
   Deci toti (Miercuri, 12 iulie 2006, 18:25)

   Marian [anonim]

   Cred ca trebuia data legea altfel: cei care nu fac Play Back sa anunte. In Romania toti fac Play-Back, e by default. Credeati ca toti guristii au voce? Dar aia care au facut Play-Back toata viata lor, o sa faca si in continuare. Mai bine era interzis si atunci dispareau toate guristele care isi etaleaza numai tzatzele si bucile si nu au nici o treaba cu muzica. Se re-orientau.
  • 0 (0 voturi)    
   play-back (Miercuri, 12 iulie 2006, 19:12)

   lili [anonim]

   aceasta reglementare trebuie sa aiba si un mesaj pentru artisti si anume ca folosirea acestui mijloc de prezentare in fata publicului este o lipsa de respect fata de acesta si o recunoastere ca nu au valoarea pe care o afiseaza.Felicitari initiatorilor!
  • 0 (0 voturi)    
   Pruteanu (Miercuri, 12 iulie 2006, 20:29)

   Oli [anonim]

   Desi binevenita aceasta masura il va nemultumi pe domnul Pruteanu. Cum adica "play-back"???
   Adica se "joaca pe la spate"???

   Propun sa se afiseze explicit: "MIMARE" langa cerculetul cu (AP). Asta pentru ca "BATAIE DE JOC" e prea lung.
  • 0 (0 voturi)    
   guristii (Miercuri, 12 iulie 2006, 20:31)

   ionica [anonim]

   Pai sa dai o asemenea lege, inseamna ca toti trebuie sa mearga la sapa. cand o auzi pe "dama" cu te uiti la luna iti vine sa o iei razna si sa asculti numai pasrile din natura.
   Pai si prin alte parti, toti canta numai din buze. Asa ca nu stiu cum se va aplica aceasta lege inaplicabila pe melaguri dambovitene.
  • 0 (0 voturi)    
   Bravo, dar ... (Joi, 13 iulie 2006, 10:23)

   marean v. [anonim]

   Este foarte buna initiativa, dar nu stiu daca toti o vor aplica, mai ales la concerte, fiindca altfel ar pierde multi bani
  • 0 (0 voturi)    
   Play-Back (Joi, 13 iulie 2006, 17:25)

   D.A.Mihai [anonim]

   propunere:
   Cei ce transmit interpretari,sau organizeaza spectacole muzicale sa avertizeze publicul ca piesele muzicale in cauza
   sunt:
   - transmisie directa
   - inregistrare
   - prelucrare electronica
   Asa,concurenta va fi loiala.
   Totusi trebuie sa recunoastem ca,mai ales in cazul prelucrarilor electronice,acestea pot fi,daca sunt realizate profesional,opere de arta autentice.

  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Top 5 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version
  Vineri