Sedinta de cresteri si astazi, in conditiile unei lichiditati aflata la media ultimei perioade. Nu se poate spune nimic deosebit despre cum a evoluat piata astazi. N-au fost transferuri impresionante, n-au fost rasturnari de situatie sau oscilatii puternice de curs.

SIF-urile au crescut dupa deschidere si inca o data la final, iar celelalte titluri lichide in general au urcat la inceputul sedintei, dupa care nu au mai inregistrat oscilatii mari. Indicele BET-FI e singurul cu o crestere semnificativa, de 2,6%, iar valoarea totala a tranzactiilor se apropie de 24 milioane RON.

Unul dintre putinele Blue-Chip-uri care au scazut astazi este BRD-GSG (BRD). Chiar la deschidere a scazut cursul la 16,5 RON/actiune si pana la final au lipsit oscilatiile mari, inchiderea avand loc la 16,4 lei (-1,8%). Aceasta saptamana a fost nefavorabila titlurilor BRD, de la cel mai recent varf atins luni, de 17,2 RON, cursul scazand in total cu 4,7%.

Banca Transilvania (TLV) a evoluat in linie stabila in aceasta saptamana, iar astazi a crescut cu 1,8% la 1,11 RON/actiune. Cele doua societati sunt cele mai tranzactionate de la prima categorie, cu un rulaj cumulat de 4,4 milioane RON.

Aceeasi disonanta o intalnim de cateva zile si in segmentul petrolier, unde, la fel, titlul cu estimari mai bune (ca indicatori de evaluare sau ca asteptari de profit) scade, celalalt creste.

Astfel, am asistat la o evolutie foarte buna a titlurilor Rompetrol Rafinare (RRC) la inceputul sedintei (cand a fost atins palierul de 0,0740 RON/actiune), dar mai ales la final cand, pe ordine mari de cumparare (chiar de cate 2 milioane actiuni), cursul a urcat pana la 0,0749 RON/actiune (+2,9%).

In schimb, Petrom Bucuresti (SNP) intarzie sa-si regaseasca o forma buna la bursa. Cursul pare ca nu poate sa creasca, insa nici nu scade foarte mult, in general piata este foarte apatica aici. Astazi cursul a evoluat in jurul unei medii de 0,5150 RON/actiune, unde a si inchis, in scadere cu 1% fata de sedinta precedenta.

Piata titlurilor SIF a cunoscut cresteri la inceputul si la finalul sedintei, in interiorul acesteia stagnand. La final s-a intrat la cumparare mai agresiv pe doua societati, SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5), fiecare cu cresteri de aproape 4%. De asemenea, acestea au fost cele mai tranzactionate societati ale sedintei, cu rulaje apropiate, de circa 4,5 milioane RON fiecare.

Titlurile SIF au ajuns deja la jumatatea lunii mai (cand au fost doua saptamani de scaderi accentuate), daca isi continua acest ritm pentru urmatoarele 2-3 zile SIF-urile vor ajunge la palierele stabile din primavara, cele ce au urmat primului val de scadere din februarie.