Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a cerut joi, companiei Bechtel ca lucrarile la autostrada Translivania sa se deruleze intr-un ritm mai alert. Seful Executivului a aratat ca s-au efectuat deja plati in valoare de 126,3 milioane euro, ceea ce reprezinta peste 22% din valoarea lucrarilor demarate, in conditiile in care volumul de lucrari realizat este in jur de 2%.

Premierul, insotit de ambasadorul SUA, Nicholas Taubman si ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu efectueaza o vizita in judetele Cluj si Bihor, pentru a inspecta stadiul lucrarilor la autostrada Transilvania. Tariceanu s-a intalnit cu reprezentantii firmei Bechtel si au discutat despre posibilitatile de accelerare a lucrarilor la autostrada.

„Exista deja o impresionanta forta de lucru, dar angajarile vor continua, astfel incat lucrarile sa se deruleze intr-un ritm foarte sustinut” a declarat Tariceanu, dupa ce a inspectat stadiul lucrarilor la autostrada Transilvania.

Directorul de comunicare al companiei, Bogdan Zgarcitu sustine ca Bechtel va lua masuri pentru urgentarea lucrarilor la autostrda. Mai mult acest sustine ca pentru recuperarea intarzierilor se va lucra si noaptea.

"Se lucreaza in prezent la sase structuri, poduri si podete, si sunt deschise doua fronturi de lucru pentru terasamente. Pana la sfarsitul lunii august vom avea 800 de angajati, iar pana la sfarsitul anului, circa 1.200", a precizat Bogdan Zgarcitu.

Lucrarile la autostrada au fost reluate, dupa renegocierea contractului, pe sectiunea Cluj - Campia Turzii, iar in perioada urmatoare se va trece si la sectorul Oradea - Zalau.

Construirea autostrazii a fost demarata in 2004, in baza unui contract cu firma Bechtel in valoare de 2,2 miliarde euro. Guvernul Tariceanu a reanalizat contractul relizat de guvernarea precedenta si lucrarile la autostrada au fost interupte la jumatatea anului 2005. Recent, statul a imprumutat 100 de milioane euro pentru efectuarea platilor catre Bechtel, iar lucrarile au fost reluate.