Reprezentantii producatorilor de cereale si-au exprimat joi nemultumirea in legatura cu pretul mic de achizitie afisat de unii cumparatori en-gros de grau. Ei considera ca acesta este prea mic si nu acopera nici macar cheltuielile de productie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, ministrul Gheorghe Flutur s-a angajat sa anunte Consiliul Concurentei in legatura cu pretul derizoriu al graului si sa solicite o decizie a acestuia in legatura cu respectarea regulilor concurentei.

Flutur, care s-a intalnit cu reprezentantii producatorilor de cereale a afirmat ca aceasta situatie este inacceptabila si ca serviciile de inspectie din cadrul Ministerului Agriculturii vor verifica respectarea legislatiei in domeniu, de catre angrosistii de cereale.

Ministrul Agriculturii va mai solicita si controale severe ale Garzii Financiare in sectorul achizitiei de cereale, pentru a se depista eventualele acte de evaziune fiscala din sistem pentru a elimina economia subterana de care au amintit producatori de cereale.