Procesul verbal de licitatie pentru valorificarea bunurilor se transforma in titlu executoriu

de     HotNews.ro
Vineri, 14 iulie 2006, 0:00


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 596/11.07.2006, a fost publicata Legea nr. 292 pentru modificarea si completarea art. 74 din O.U.G. nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului.

Potrivit noilor prevederi, in cazul executarilor silite, procesele-verbale de licitatie constituie, pentru adjudecatari, titluri executorii asupra tuturor persoanelor care se afla in posesia bunurilor imobile vandute prin licitatie, se arata in comunicatul AVAS.

Astfel, pentru bunurile transmise prin vanzare silita, procesul-verbal de licitatie constituie titlu de proprietate.

In baza acestuia, adjudecatarul este indreptatit sa procedeze la inregistrarea bunurilor adjudecate in evidenta contabila, sa solicite, dupa caz, inmatricularea mijloacelor de transport, inregistrarea la organele fiscale, efectuarea publicitatii imobiliare, precum si orice alte operatiuni admise de lege pentru titularul dreptului de proprietate, arata sursa citata.

De asemenea, procesul-verbal de vanzare la licitatie a bunurilor cu plata pretului in rate constituie titlu executoriu impotriva cumparatorului pentru diferenta de pret neachitata in termen.

Si procesele-verbale de licitatie incheiate pana la data intrarii in vigoare a noilor modificari si completari ale legii, constituie titluri executorii pentru adjudecatari.314 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi