O noua televiziune cu profil sportiv va aparea pe piata romaneasca, dupa ce compania IKO Polonia SRL a primit licenta de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Noul post TV, care va emite initial in Romania si Polonia, se va numi Sport Klub Plus. Postul va face parte din trustul IKO, ce mai opereaza, prin intermediul companiei IKO Romania, posturile Cool TV si Film +, precum si televiziunea sportiva Sport Klub, lansata in luna februarie a acestui an in Romania si Ungaria.

Administratorul companiei IKO Polonia, Enyedi Andras, a spus ca firma ce va opera postul detine drepturi de difuzare pentru foarte multe competitii sportive care uneori se suprapun, facand, astfel, necesara difuzarea lor pe un alt post de televiziune. "In prezent functionam in Romania si Ungaria cu Sport Klub. Am dori sa intram pe o piata si mai mare in Polonia.

Am gasit parteneri strategici acolo", a declarat Enyedi Andras. Potrivit lui Andras, noul post se va axa pe difuzarea competitiilor sportive locale si de interes zonal in care sunt implicati sportivi romani.

"Telul nostru este ca brandul sa detina o pozitie importanta in Europa de Est si, avand in vedere ca nu mereu sportivii nostri intra in competitii internationale, credem ca prin acest canal am putea sa aducem in atentia publicului micile campionate locale sau de interes zonal unde sportivii nostri sunt mult mai activi", a explicat el.

Potrivit dosarului de licenta de la CNA, compania intentioneaza sa difuzeze programe proprii in proportie de 12%. Printre sporturile care vor face obiectul emisiunilor de pe Sport Klub Plus, post complementar cu Sport Klub, se numara fotbal, tenis, biking, biliard, box, sporturi extreme si baschet. Compania detine un studio TV complet digitalizat, iar emisia se va face criptat