Ministerul roman al Afacerilor Externe ia masuri pentru sprijinirea cetatenilor romani care doresc sa plece din Liban, in contextul escaladarii violentelor intre Israel si Liban. La Ambasadele din Beirut si Damasc echipe de permanenta preiau solicitarile cetatenilor romani la urmatoarele numere de telefon:

Ambasada Beirut: 009615924848-849

Ambasada Damasc: 00963113327572

Potrivit Ambasadei Romaniei la Beirut, aproximativ 180 de cetateni romani, rezidenti in Liban, vor sa paraseasca teritoriul acestei tari, daca situatia se va inrautati.

Ambasada mentine o lista detaliata cuprinzand coordonatele persoanelor respective, pentru a putea fi contactate in caz de urgenta, informeaza un comunicat al Ministerului roman de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe analizeaza modalitatea de evacuare a romanilor din zona de pericol: fie printr-o actiune coordonata cu membrii UE, la Beirut cat si la Damasc si Tel Aviv avand loc discutii in acest sens. O alta posibilitate ar fi, potrivit MAE, o actiune nationala coordonata de ambasadele noastre la Beirut si Damasc.

Ministerul Afacerilor Externe face inca o data apel la cetatenii romani sa evite deplasarea in Liban si in zona adiacenta, pana la ameliorarea situatiei de securitate din regiune.