Israelul a cerut, sambata seara, ca, in schimbul incetarii focului in Liban, militantii Hezbollah sa se retraga la nord de fluviul Litani si sa predea intregul arsenal de rachete armatei libaneze, care sa ocupe pozitii de-a lungul granitei dintre cele doua tari, scrie AFP.

"Hezbollah trebuie sa se retraga la nord de fluvial Litani. Trebuie sa renunte la arsenalul sau de rachete si sa il predea armatei libaneze, care, la randul sau, trebuie sa ocupe pozitii de-a lungul frontierei cu Israelul", a declarat ministrul israelian al Justitiei, Haim Ramon.

"Daca vor fi indeplinite aceste conditii, Israelul va fi de acord cu o incetare a focului", a adaugat Ramonla postul de televiziune Canal 10.

Premierul libanez, Fuad Siniora a ceruse, tot sambata seara, incetarea imediata a focului in Liban si sprijinul Natiunilor Unite, pentru ca tara a devenit o zona de dezastru.

Siniora a invinovatit statul evreu pentru "catastrofa umanitara si economica" cu care se confrunta Libanul, aratand ca atacurile isreliene in Liban au distrus tara.

"Cerem o incetare a focului imediata, sustinuta de Natiunile Unite", a declarat Siniora, intr-un mesaj catre popor transmis de televiziune.