Omul de afaceri Jean Valvis il acuza pe presedintele onorific al clubului giulestean, George Copos, ca ii dezbina si ii umileste pe noii actionari ai FC Rapid SA si ca ii invita sa investeasca intr-o "gaura neagra".

Intr-un comunicat de presa, Valvis considera ca noua societate care a preluat clubul giulestean, SC FC Rapid SA, este sufocata din fasa de George Copos care nu vrea sa respecte obligatiile si principiile stabilite la infiintarea acesteia in primavara anului 2006.

Omul de afaceri sustine ca in momentul de fata nu se cunosc exact datoriile AFC Rapid fata de stat si de alte persoane, inclusiv fata de firmele lui George Copos, intrucat auditul financiar nu a fost facut. "In consecinta, nu se cunosc clar datoriile AFC Rapid catre Stat si catre terti, inclusiv cele catre dl. Copos si firmele sale.

Mesajul catre noii investitori: veniti si bagati-va banii intr-o gaura neagra, intr-un sac fara fund. Nu s-a organizat un departament financiar-contabil si nici nu s-a angajat un director financiar care sa puna ordine in finantele si gestiunea clubului. Am propus de 4-5 ori numirea unui director financiar competent. Prin diverse eschivari s-a refuzat acest lucru", se arata in comunicat.

Valvis afirma ca la ordinul direct al lui George Copos si fara vreo consultare prealabila a altcuiva, banii stransi din contributiile membrilor AFC Rapid au fost folositi si pentru plata facturilor catre firmele lui Copos, in conditiile in care o parte a salariilor si primelor jucatorilor au ramas neplatite pana azi.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca s-au incalcat hotarari ale AGA a FC Rapid SA, precum cele privitoare la perfectarea contractelor de sponsorizare.

Valvis face referire la refuzul primit de o companie de telefonie mobila care oferea 1,6 milioane de euro pentru a deveni sponsorul oficial al echipei antrenate de Razvan Lucescu, fiind acceptata oferta de doar 1 milion de euro a firmei Altex, patronata de Dan Ostahie, actionar la SC FC Rapid SA.

"Intre un contract foarte generos cu o companie multinationala si un contract mai mic ca valoare cu o firma apartinand unuia dintre noii actionari (care, in paranteza fie spus, era mandatat de AGA sa negocieze contractul cu firma multinationala), este de neinteles cum a putut fi acceptat ultimul.

Acest favoritism a costat clubul cel putin 600.000 euro, in conditiile in care clubul are nevoie urgenta de noi jucatori", se spune in comunicat.

George Copos mai este acuzat si de faptul ca a incalcat prevederile statutului FC Rapid SA ce impun luarea oricarei hotarari AGA ce presupune valori mai mari de 200.000 euro cu un cvorum de minim 85 la suta, precum hotararile referitoare la transferurile de jucatori.

Valvis mentioneaza ca nici dupa 4 luni de la infiintarea noii structuri nu s-a numit o noua echipa manageriala cu mandate, atributiuni si limite de competente clare pentru fiecare membru : "Si in momentul de fata dl. Gheorghe Dinu este singurul administrator si dl. George Copos - singurul care da ordine".

Omul de afaceri greco-elvetian afirma ca desi a contribuit cu aproximativ 1 milion de dolari din 2002 pana in prezent, dorinta sa de a avea un loc de membru in Consiliul de Administratie al FC Rapid SA i-a fost refuzata.

Conform afirmatiilor lui Jean Valvis, Societatea Comerciala Fotbal Club Rapid S.A. s-a constituit legal in primavara anului 2006, avand 6 noi actionari persoane fizice. In 30 iunie 2006 toti jucatorii au fost efectiv transferati de la AFC Rapid la FC Rapid SA si transferurile au fost inregistrate la FRF.

"Numai ca, din motivele enumerate, Dinu Gheorghe, societatea ISAF si Jean Valvis nu au mai vrut sa subscrie pentru noile actiuni rezultate din majorarea capitalului social. In consecinta, din 5.571.400 de euro s-au subscris numai 2.754.760 si s-au varsat efectiv 1.377.380. In opinia mea, acestea nu sunt conditii de functionare ale unei societati pe actiuni de nivel european.

Este tot un fel de AFC Rapid dar cu SA in coada. Chiar daca Rapid SA este intr-un fel copilul meu de suflet, nerespectarea fatisa a regulilor, principiilor si perceptelor morale ma fac sa ezit sa investesc in el.

Nimeni nu ma poate acuza ca doresc sa investesc intr-o societate care sa-mi garanteze ca banii mei sunt folositi exclusiv pentru scopul propus - performanta sportiva a fotbalistilor", se mentioneaza in comunicat.

Omul de afaceri greco-elvetian afirma ca ramane in continuare actionar la clubul giulestean si precizeaza ca incepand de duminica intra in "opozitie fata de George Copos".

"Cu experienta recenta, consider ca azi nu am nicio garantie ca dl. Copos nu va face in continuare ce a facut si pana acum: plati si contracte pe baza de favoritism, incalcari ale hotararilor AGA, decizii arbitrare fara consultarea partenerilor, incalcarea noului Statut al FC Rapid S.A., dispretuirea si ignorarea cvorumului necesar luarii deciziilor si asa mai departe.

Investitori pentru Rapid sunt, bani pentru Rapid sunt. Problema la Rapid nu sunt banii, ci nivelul de organizare, dorinta pentru o gestiune financiara riguroasa si respectul Statutului si al cuvantului dat”, se incheie comunicatul semnat de Jean Valvis.