Toyota vizeaza o alianta cu GM pentru a bloca fuziunea grupului american cu Renault si Nissan.

Constructorul japonez de automobile, Toyota Motor, analizeaza posibilitatea unei aliante cu General Motors, pentru a evita astfel o eventuala alianta in trei a concurentului american cu Renault si Nissan, informeaza AFP, care citeaza revista Business Week.

Toyota isi propune sa se alature GM, cel mai mare constructor auto din lume, aflat in dificultate, propunand reprezentantilor firmei americane un acord prin care sa se puna bazele celui mai mare constructor de automobile pe plan mondial.

Conform unui reprezentant al conducerii, Toyota nu "vede cu ochi buni" o posibila alianta a GM cu grupul format din constructorii Renault si Nissan.

Conform Business Week, ramane de vazut daca Toyota a inaintat deja o oferta concreta conducerii General Motors, care a respins insa eventualitatea unei apropieri.

Purtatorul de cuvant al Toyota, Steven Curtis, a catalogat afirmatiile presei americane drept "pura speculatie". Toyota nu este ingrijorata doar de posibilitatea unei aliante General Motors-Renault-Nissan, ai carei conducatori s-au intilnit vineri la Detroit, fiind preocupata si de problemele politice si sociale cauzate de prabusirea GM.