Doctorul Nicholas Bartha, care si-a aruncat luni in aer locuinta din Manhattan, a murit sambata, ca urmare a ranilor suferite in explozie, au declarat surse din fortele de ordine, citate de New York Daily News, in editia electronica de duminica.

Bartha, in varsta de 66 de ani, se afla, inca de luni, in coma indusa medical la Weill Cornell Medical Center. El este banuit ca a provocat explozia cladirii si a intentionat sa se sinucida, insa, dupa sosirea echipelor de interventie la locul exploziei, a cerut ajutorul acestora.

Bartha nu a fost pus sub acuzare pentru producerea exploziei, care a provocat ranirea a patru trecatori si a 11 pompieri si a avariat cladirile din apropiere.

Nicholas Bartha s-a nascut in Romania, la inceputul celui de-al doilea razboi mondial. In timpul studiilor, el a cunoscut-o, la Roma, pe olandeza Cordula Hahn, cu care a plecat in 1974 in Statele Unite, unde cei doi s-au casatorit.

Bartha si parintii sai au reusit ulterior sa stranga banii necesari pentru a cumpara cladirea din Manhattan aruncata in aer luni si pe care medicul de origine romana ar fi trebuit sa o vanda in urma divortului.

Ironia sortii: Singura mostenitoare a averii lui Bartha, este chiar sotia lui, caruia nu a vrut sa-i lase imobilul.