Ronaldo risca sa ramana un an fara permisul de conducere, dupa ce in decurs de 12 luni a primit 13 amenzi si trei avertismente, a anuntat presa din Brazilia, informeaza AFP.

Cotidianul O Globo scrie ca serviciul municipal insarcinat cu circulatia in Rio de Janeiro a cerut suspendarea permisului de conducere al atacantului, care din cele 13 amenzi primite, a platit doar doua.

Serviciul municipal a precizat ca amenzile au fost acordate, in mare parte, pentru viteza excesiva, valoarea totala a acestora ridicandu-se la suma de peste 3.000 de reali (1.076 de euro).

Ronaldo a anuntat, prin intermediul unui reprezentant al sau, ca nu este autorul infractiunilor in urma carora a primit amenzile, argumentandu-si afirmatia prin faptul ca nu locuieste la Rio de Janeiro si ca masina sa se afla in grija unor apropiati. Fotbalistul a primit o amenda pentru o infractiune comisa in timp ce se afla in Germania, la Cupa Mondiala.

O Globo aminteste de cazul lui Romario, campion mondial cu Brazilia in 1994, care a primit, in anul 2000, 55 de amenzi in valoare totala de 5.400 de dolari (4.263 euro).