Numai 55% dintre cetatenii ungari se declara multumiti de faptul ca traiesc in prezent in Uniunea Europeana, acesta fiind cel mai redus procentaj inregistrat intr-un stat membru UE la ultimul Eurobarometru.

In medie, 81% dintre persoanele care locuiesc pe teritoriul Uniunii afirma ca sunt multumite de viata pe care o duc. In ciuda nemultumirilor, 70% dintre cetatenii ungari au afirmat ca au incredere in institutiile Uniunii, proportie mai mare decat media inregistrata in blocul comunitar - 48%.

Sprijinul pentru extindere este inca ridicat in Ungaria (59% dintre cei intervievati fiind de acord cu primirea de noi membri), dar a scazut fata de luna noiembrie a anului trecut, cand se ridica la 66%.

Majoritatea respondentilor, 60%, considera ca somajul este cea mai mare problema a tarii, fata de 49% - media Uniunii. Totodata, 49% dintre persoanele intervievate afirma ca principala problema este situatia economica, fata de 23% in restul Uniunii.

Doar doua procente dintre respondenti au declarat ca terorismul si imigratia reprezinta cele mai mari probleme ale Uniunii, iar 52% au declarat ca integrarea europeana a fost un lucru bun pentru tara, fata de 54% in restul Uniunii.