Mansardarea blocurilor este vazuta ca o solutie pentru suplimentarea fondului locativ. Astfel s-ar mai satisface o parte din cererea existenta pe piata.

Autoritatile locale se gindesc din ce in ce mai insistent la varianta mansardarii blocurilor. Astfel, prin construirea a inca unui etaj s-ar suplimenta oferta de pe piata imobiliara. Poate si de aceea autoritatile din mai multe orase au elaborat deja regulamente in acest sens. In unele localitati, precum Sibiu, Galati sau Cluj, deja s-au realizat astfel de locuinte.

Firmele specializate tatoneaza deja piata din Bucuresti, unde ar putea sa ridice zeci de mii de locuinte situate pe terasa blocului. Conform acestora, avantajul principal al unei astfel de locuinte il reprezinta pretul, cu 20-30% mai mic decit al unui apartament cu suprafata similara.

„Acest fenomen apare acolo unde este criza de locuinte. Este o valorificare a spatiului existent“, spune Artur Silvestri, profesor de gestiune imobilara la Universite Francophone Internationale din Bruxelles.

Articol integral in Cotidianul