Presedintele Traian Basescu i-a convocat pentru a treia oara, la Palatul Controceni, pe reprezentantii mai multor institutii ale statului, dar si de la ROMAVIA si TAROM, implicate in evacuarea cetatenilor romani din Liban. Alte doua intalniri de acest fel au avut loc duminica, tot la Palatul Cotroceni.

Intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Corina Vintan, a precizat:

"In conditiile in care legaturile telefonice in zona Libanului se desfasoara cu dificultate datorita operatiunilor militare in curs, cetatenii romani care se afla in zona, precum si familiile care nu pot lua legatura cu ei pot contacta Directia Generala Afaceri Consulare din cadrul MAE, unde functioneaza o echipa speciala care va prelua apelurile respective.

De asemenea, in conditiile in care un numar important de cetateni romani au parasit deja teritoriul Libanului si intentioneaza sa se deplaseze pe teritoriul Siriei si al Turciei spre Romania, la Ambasada Romaniei la Ankara si la Consulatul General din Istanbul au fost constituite echipe de permanenta care sa acorde asistenta in caz de nevoie".