Compania Euronet Services SRL, sucursala din Romania a Euronet Worldwide, a lansat luni serviciile de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Pe langa externalizarea serviciilor de administrare a cardurilor de credit catre Euronet, Piraeus Bank Romania va externaliza in curand serviciile de administrare a retelei de ATM-uri si POS-uri catre aceasta companie.

Euronet desfasoara un parteneriat de lunga durata cu Piraeus Bank prin filiala sa din Grecia, Euronet Card Services Group (“ECSG”).

In luna octombrie a anului trecut, ECSG (fosta Instreamline S.A.) a semnat un contract de exclusivitate pentru opt ani cu Grupul Piraeus Bank pentru a oferi servicii de carduri de credit si de externalizare pentru POS-uri, precum si alte servicii referitoare la TVA pentru Banca din Grecia si filialele acesteia din Albania, Bulgaria, Romania si Serbia.

“Lansarea serviciilor noastre de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania constituie o faza incitanta a strategiei noastre de a deveni furnizorul de prima marime de servicii externalizate pentru carduri de pe piata romaneasca”, a declarat Jacob Claflin, director general al Euronet Services SRL.

ECSG se va ocupa atat de administrarea terminalelor la client, cat si din spatele tejghelei a cardurilor pentru Banca, de la centrul de procesare din Atena, iar conducerea zilnica a activitatilor legate de administrarea cardurilor va fi derulata de catre personalul Piraeus Bank Romania.

Conducerea Piraeus Bank a mai precizat ca va externaliza in curand si serviciile de administrare a retelei de ATM-uri si POS-uri catre aceasta companie. Prima faza din proiectul contractat implica lansarea serviciilor de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania. Euronet prevede implementarea serviciilor de administrare

a ATM-urilor si POS-urilor pentru Banca in cea de-a doua faza a proiectului.

Euronet Services SRL este filiala din Romania a Euronet Worldwide si este lider pe piata in serviciile de management a ATM-urilor si POS -urilor de catre o terta parte, fiind furnizor exclusiv de servicii externalizate de retele pentru Raiffeisen Bank Romania si Pireaus Bank Romania.

Euronet Worldwide este lider in ramura industriala a procesarii tranzactiilor financiare electronice in conditii de securitate. Compania detine centre de procesare localizate in S.U.A., Europa si Asia si proceseaza tranzactii electronice top-up la peste 242.000 terminale din puncte de vanzare de la peste 134.000 retaileri din Europa, Asia, Africa si S.U.A.

Sediul firmei fiind la Leawood, Kansas, USA, si avand 24 birouri in toata lumea, Euronet deserveste clienti din peste 80 de tari.