Arcelor, al doilea mare producator de otel al lumii, impreuna cu grupul spaniol Bamesa vor investi 30 de milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a otelului. Unitatea va fi deschisa langa Pitesti la jumatatea anului 2007 si va livra piese ce vor putea fi folosite in industria auto.

„Arcelor va detine 40% din unitatea de productie ce va avea o capacitate de 300 de mii de tone anual si va fi localizata in zona Topoloveni, aproape de fabrica Dacia”, se arata intr-un comunicat al companiei

La sfarsitul lunii iunie Mittal Steel a anuntat ca va prelua compania Arcelor luand astfel nastere cel mai mare producator mondial de otel.

Compania care va rezulta in urma tranzactiei dintre principalii producatori siderurgici, la nivel mondial va fi de trei ori mai mare decat cel mai important rival si va avea o capacitate anuala de productie de peste 100 milioane de tone.

Suma de aproape 25 de miliarde de dolari a convins Consiliul de Administrtaie al Arcelor sa decline oferta de fuzionare cu compania rusa Severstal, controlata de Alexei Mordashov.