Valoarea tranzactionata astazi la Bursa de Valori Bucuresti a fost una peste media ultimei perioade, pragul de 30 milioane lei fiind depasit si gratie unor tranzactii mai mari pe titluri listate pe piata Rasdaq, insa tranzactionate pe platforma BVB.

Astfel, tranzactiile de pe aceasta piata au fost in valoare de 2,13 milioane, cu o pondere mai importanta detinuta de transferurile cu titlurile Braiconf Braila (BRCR), unde aproximativ 2,6 milioane actiuni s-au tranzactionat la o medie a zilei de 0,69 lei/actiune.

Indicii BVB au reflectat o apreciere a cotatiilor, cuprinsa intre 1,26% pentru BET-FI, indicele actiunilor societatilor de investitii financiare, care a inchis ziua la 40.712 pc., si 2,14 % pentru BET, indice care reflecta evolutia actiunilor lichide de la bursa, cu exceptia SIF-urilor, care a crescut pana la 7.491 pc.

Indicele BET-C a crescut si el cu 1,77%, valoarea de referinta calculata fiind de 4.427 pc..

Cele mai mari tranzactii s-au realizat azi pe SIF5 Oltenia, fenomen asteptat dupa retinerea de la tranzactionare a acestui simbol la sfarsitul saptamanii trecute, volumul de 3,75 milioane actiuni contand cu 8,2 milioane lei la valoarea tranzactiilor de pe bursa.

Pretul a fost insa in scadere cu 1,32%, nu una importanta insa daca luam in considerare corectiile inregistrate de celelalte actiuni SIF in ultimele doua zile ale saptamanii trecute. Actiunea s-a tranzactionat intre 2,14 si 2,25 lei/actiune, care a fost si pretul de inchidere al zilei.

Celelalte societati de investitii financiare au cunoscut aprecieri de pret, pana la nivelurile de 2,17 lei pentru SIF1 (+4,83% pe date zilnice), 1,83 lei pentru SIF2 (+1,10%), 1,36 lei in cazul SIF4 (+1,49%), iar la SIF3 pretul de inchidere a ajuns la 1,91 lei/actiune, adica o apreciere zilnica de 0,53%.

Actiunile SNP au deschis ziua de tranzactionare pe scadere, la pretul de 0,505 lei/actiune, insa odata cu relansarea celorlalte actiuni lichide de pe piata si aici presiunea cumparatorilor s-a facut resimtita, ca urmare pretul de inchidere a fost in crestere cu 1,94% fata de pretul de vineri, adica 0,525 lei/actiune.

S-au tranzactionat 3,5 milioane actiuni in valoare de 1,8 milioane lei. Banca Transilvania a crescut si ea spectaculos spre finalul sedintei, dupa ce se atinsese un minim de 1,06 lei/actiune in cursul zilei. Ultima tranzactie s-a realizat la 1,11 lei, echivalent unei cresteri de 3,74% pe date zilnice.

Nici actiunea BRD nu a facut exceptie de la aceste cresteri, cu un pret de referinta de 16,2 lei, in apreciere cu 2,53%. RRC a ajuns la nivelul de 0,0762 lei, si acesta superior celui de vineri, dupa ce la sfarsitul saptamanii a venit stirea referitoare la renuntarea sechestrului instituit asupra unor actiuni detinute de Dinu Patriciu la aceasta societate