EFG Eurobank, a treia mare banca din Grecia in functie de active, a hotarat sa se retraga din cursa pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si nu a depus luni o oferta angajanta pentru banca romaneasca.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor angajante la Ministerul de Finante a expirat la ora 17:00, Comisia de privatizare primind oferte numai din partea National Bank of Greece, Raiffeisen International in consortiu cu Raiffeisen Zentralbank si OTP Bank.

Comisia de privatizare urmeaza sa analizeze aceste oferte, sa separe partea tehnica de cea financiara si apoi sa aleaga doua dintre aceste oferte sau chiar pe toate 3.

Ofertele care intra in "finala" vor fi anuntate marti, 25 iulie, de Comisia de privatizare, iar castigatorul va fi cunoscut in maxim doua luni.

Saptamana trecuta, presa internationala relata faptul ca pe langa CEC, Eurobank a mai depus o oferta neangajanta pentru Banca Alexandria, a patra banca comerciala egipteana in functie de active si depozitele clientilor. Pe piata bancara din Romania, EFG Eurobank este actionarul majoritar al Bancpost, unde detine 62,98% din actiuni.

Potrivit calendarului stabilit de Comisia de Privatizare, castigatorul va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie a acestui an.