Presedintele rus Vladimir Putin i-a asigurat pe liderii prezenti la summitul G8 de la Sankt Petersburg ca nu va schimba Constitutia tarii pentru a obtine un al treilea mandat.

Aceasta declaratie a fost facuta in timpul unui dineu care a avut loc duminica seara, cand, spre surprinderea oaspetilor sai, liderul de la Kremlin a initiat o discutie "deschisa, dar prieteneasca" despre democratia din Rusia.

Desi Putin a mai facut asemenea declaratii, analistii sunt de parere ca anuntul de duminica are o mai mare relevanta, fiind facut in prezenta celor mai importanti lideri mondiali.

Presedintele Putin a explicat ca Rusia este un caz special, fiind o tara in tranzitie, care nu poate copia, pur si simplu, sistemele altor tari. Potrivit agentiei Reuters, discutia libera a fost foarte insufletita, insa nimeni nu a adresat critici pe fata actualului regim de la Moscova.

Vladimir Putin nu se poate lauda cu un mare succes obtinut la G8, Rusia esuand in a obtine semnarea unui acord cu Statele Unite, care ar fi permis intrarea tarii in Organizatia Mondiala a Comertului.

Articol integral in EVZ