Un numar de trei societati de leasing din Romania figureaza in Topul 100 al companiilor europene de profil, clasament realizat in functie de valoarea totala a contractelor noi semnate in cursul anului trecut, se arata in raportul Leaseurope al Federatiei Europeane a Asociatiilor Companiilor de Leasing.

In acest clasament BCR Leasing ocupa pozitia 63 cu o valoare a contractelor de 234,3 milioane euro, fiind urmata de Tiriac Leasing - locul 82 (96,9 milioane euro) si Motoractive - locul 83 (90,9 milioane euro).

Cele trei firme romanesti faceau parte anul trecut din Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), membra Leaseurope incepand cu anul 2002. ASLR raporteaza periodic informatii referitoare la piata romaneasca de leasing pentru statisticile Leaseurope.

Primul loc in clasamentul societatilor europene de leasing este detinut in prezent de Lombard Business Finance din Regatul Unit, cu circa 12 miliarde euro, ultima pozitie fiind adjudecata de Glavleasing JSC din Rusia, cu 49,6 milioane euro.

Pentru ca ultima clasata a consmnat o valoare a contractelor de 49,6 milioane euro, un numar de alte cinci societati ar fi putut figura in topul european daca ar raportat datele solicitate de asociatia romaneasca. Astfel, Porsche Leasing, RCI Leasing, Romstal Leasing, Afin Romania si TBI Leasing au incheiat contracte in valoare de peste 49,6 milioane euro in 2005.

Raportul Leaseurope reflecta situatia pietei europene de leasing, pe baza datelor furnizate de 272 de firme din 25 de tari. Societatile reprezinta aproximativ 54% din totalul pietei Leaseurope in 2005, cu o valoare a contractelor de 141 miliarde euro.

Articol integral in BaniiNostri.ro