Chiar daca aceste machete au fost construite de studentii unui institut de arta din Torino, ele prefigureaza modelele Renault ale anului 2050. O spune constructorul francez!

Aceasta perioada, a finalului de an universitar, este una plina pentru studentii scolilor europene de design.

Astfel, dupa superbul concept R-Zero construit de studentii Scolii Internationale de Design din Paris, vine randul italienilor sa participe cu brio la o expozitie in care acestia isi imagineaza cum ar trebui sa arate masinile viitorului.

Si nu orice fel de masini, ci chiar Renault-urile deceniilor urmatoare. Autorii sunt studenti la Departamentul de Design in Transport al Institutului de Arta Aplicata si Design din Torino.

Tema elaborata de acestia este “Primul meu Renault”, studentii trebuind sa contribuie prin lucrarile lor la intregirea imaginii unor masini ale anului 2050. Cele patru modele care au intrat in expozitia finala au fost alese direct de designerii constructorului francez.

Acestea sunt, in ordine, Sinous3 (creat de Alberto Agnari), vehicolul comercial Apica (Emanuela Giusio), concept-car-ul futuristic Medusa 2045 (Tibor Juharsz) si senzationalul mijloc de transport individual - viitorul nepot al actualelor scutere - In-Out (Lorenzo Venuti). O fi si o eventuala a patra generatie a lui Logan printre acestea?