HVB Bank Romania si Banca Tiriac au lansat un nou produs de creditare pentru persoanele fizice intitulat "Creditul pentru Orice pe 10 ani", care se adreseaza celor care doresc sa imprumute sume mai mari sau sa beneficieze de perioade de creditare mai lungi, au anuntat marti cele doua banci.

Imprumutul se acorda in lei, euro sau dolari, in sume echivalente cu minim 3.000 euro si maxim 20.000 euro, iar perioada pe care se poate contracta creditul variaza intre 5 si 10 ani.

Potrivit comunicatului de presa al celor doua institutii bancare, asigurarea de viata aferenta acestui produs este oferita gratuit de catre cele doua banci clientilor care indeplinesc conditiile standard de subscriere a riscului.

“Portofoliul pe care il conturam cu fiecare nou produs confirma dorinta celor doua banci de a gasi impreuna solutii financiare cat mai avantajoase si cat mai flexibile. Produsul lansat vine in intampinarea celor care doresc sa imprumute sume mai mari sau sa beneficieze de perioade de creditare mai lungi”, a declarat Manuela Plapcianu, vicepresedinte HVB Bank Romania.

La “Creditul pentru Orice pe 10 ani fara ipoteca”, dobanda pentru lei este de 8,95% pe an, cea pentru euro este de 7,95% iar pentru dolari este de 9,95%. Noul produs de creditare poate fi utilizat si pentru refinantarea creditelor contractate anterior cu posibilitatea maririi sumei imprumutate sau a perioadei de creditare.

Pana la finalul procesului de integrare, odata cu implementarea aceleiasi platforme informatice si o data cu alinierea caracteristicilor tehnice si ale modului de operare, atat HVB Bank, cat si Banca Tiriac vor oferi integral produsele viitoarei entitati.

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte, alaturi de UniCredit Romania, din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cumulate, activele totale ale celor trei banci ating aproximativ trei miliarde euro, clasand UniCredit Group pe o pozitie puternica pe piata bancara din Romania, in special in privinta segmentelor de corporate si retail banking.

UniCredit Group detine active totale in valoare de 782 miliarde euro si are o capitalizare de piata de aproximativ 64 miliarde euro.