Reprezentantul unei societati de brokeraj care desfasura activitati cu Libra Bank impreuna cu o alta persoana specilaizata in fraude de acest gen au prejudiciat banca cu 1,7 miliarde de lei vechi. Cei doi au inlesnit pentru 300 persoane, obtinerea de credite bancare de pana la 250 milioane lei de la Libra Bank, folosind de adeverinte de venit si carti de munca falsificate.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, au deschis un dosar privind prejudicierea Libra Bank. Procurorii au trims in judecata 14 persoane pentru acordare si primire ilegala de credite bancare in valoare de 1,7 miliarde de lei vechi.

In 2005, persoana care desfasura activitati prin intermediul unei firme de borkeraj cu Libra Bank, Felix Nacea impreuna cu Carmen Moldovanu au inlesnit la circa 300 persoane, obtinerea fara drept de credite bancare de pana la 250 milioane lei de la Libra Bank, prin folosirea de adeverinte de venit si carti de munca falsificate, procurate de cei doi.

Conform unui comunicat emis de banca, imediat ce au fost sesizate nereguli in procesul de creditare a persoanelor fizice venite prin intermediul acestei societati de brokeraj, Libra Bank a stopat acordarea de credite solicitate prin intermediul respectivei societati.

Prejudicerea bancii au fost planuita de catre Carmen Moldovanu care a mai fost condamnata de trei ori pentru savarsirea infractiunii de inselaciune ( ultima condamnare fiind de 13 ani inchisoare), insa de fiecare data a reusit sa obtina intreruperea executarii.

Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au trims in judecata sub acuzatia de inselaciune urmatoarele persoane: Carmen Moldovanu, Vasile Chirita, Cristian Iosca, Tudor Tom, Valentin Hol, Gabriel, Maria si Constantin Maclava, Dorin Bratu, Dan si Cristina Costea, Nicolae Radulescu, Mihaela Neagu si Felix Nacea.

Anchetatorii continua investigatiile referitoare la alti 300 de beneficiari de servicii bancare ilegale.