Cei aproape 300 de romani ce au fost evacuati prin Siria, cu sprijinul Ambasadei Romaniei din Beirut, au fost transportati din Siria spre Bucuresti cu trei aeronave care au aterizat ieri seara pe Aeroportul International "Henry Coanda", la orele 22.30, 23.00 si 1.00. Printre cei care au sosit deja in Romania pe calea aerului se numara si familiile personalului Ambasadei Romaniei din Beirut.

Ministrul de Externe Mihai-Razvan Ungureanu, a cerut, marti, intr-o convorbire telefonica cu omologul sau sirian, Walid Al-Mouallem, sprijin pentru tranzitul romanilor care se intorc acasa, din zona de conflict din Orientul Mijlociu.

Primul convoi organizat de romani care a fost evacuat prin Siria, luni, a fost format din 313 persoane si peste 400 de romani au traversat, in aceste zile, individual Siria, venind din Liban, spun autoritatile romane.

Mihai Razvan Ungureanu a multumit Siriei pentru sprijinul si asistenta acordata operatiunilor de repatriere a cetatenilor romani aflati in Liban.

Ministrul de externe sirian a afirmat ca sprijinirea cetatenilor romani arata relatiile bune dintre cele doua tari si a asigurat ca “va urmari personal ca operatiunile de repatriere prin Siria a cetatenilor romani din Liban sa se desfasoare, in continuare, in bune conditii”, arata un comunicat al Ministerului de Externe din Romania.