Francezii sunt campionii Europei la consumul de medicamente

Franta este liderul european in privinta consumului de medicamente, in medie un francez cheltuind 284 de euro anual pentru aceste produse. Pe locul secund se afla Germania cu 244 de euro apoi britanicii, italienii si spaniolii cu aproximativ 200 de euro pe cap de locuitor. Potrivit datelor CSA in 2004 consumul de medicamente din Romania a fost de aproximativ 50 de euro pe cap de locuitor

Francezii sunt lideri si in privinat cantitatilor de medicamente cumparate, informeaza Euractiv.com citand un raport al Ministrului Sanatatii din Franta.

Vanzarile de medicamente au crescut an de an, numai in Spania, Franta, Italia, si Marea Britanie piata fiind estimata la 70 de miliarde de dolari.

Potrivit raportului valoarea pietei a fost influentata si de majorarea de aproximativ 10% a preturilor intre anii 2003-2004.

Un studiu Eurostat dat publicitatii in cursul zilei de marti, 18 iulie, arata ca principalele boli cauzatoare de moarte in randul statelor membre UE sunt cele de natura circulatorie.

Studiul evidentieaza diferente majore in randul statelor UE. Astfel daca in Cehia rata mortalitatii a persoanelor cu cancer e de aproximativ 190 la suta de mii de locuitori in Suedia numarul deceselor cauzate de cancer nu depaseste 30 de persoane.

Potrivit ultimului raport al Institutului National de Statistica spernata de viata in Romania se situeaza cu sapte ani sub media europeana