Se incinge batalia intre furnizorii de Internet din Romania

de     Curentul
Miercuri, 19 iulie 2006, 0:00


Cresterea concurentei, noile structuri de costuri si modificarea reglementarilor fac din piata furnizorilor de Internet din Romania un spatiu dinamic. Elementul de baza al furnizarii serviciilor Internet este Transfer Control Protocole/Internet Protocol (TCP/IP), cea mai raspandita tehnologie de comunicatii.

Dar pentru a avea succes in domeniu trebuie sa creezi noi servicii, sa reduci cheltuielile de infrastructura si sa studiezi posibilitatea de implementare de noi tehnologii de mare capacitate pentru a asigura o dezvoltare continua.

Nevoia de acces de mare viteza la Internet va creste exponential, pe masura ce aplicatiile si continutul se dezvolta in favoarea utilizatorilor de banda larga de peste tot.

Ofertele variaza in functie de statutul clientului, daca este persoana juridica, companie sau operator de Internet sau persoana fizica. Alte criterii de stabilire a pretului conexiunii la Internet sunt viteza de rulare, volumul de date transmis, tipul de retea si numarul de utilizatori.

RDS (Romania Data System), furnizor cu acoperire nationala, ofera conexiune la Internet prin canale terestre digitale de mare viteza, realizate pe fibra optica.

Compania detine un portofoliu de peste 600 de clienti in randul companiilor si organizatiilor din domeniul publicitatii, mass-mediei, IT-ului, organizatiilor nonguvernamentale si guvernamentale, bancilor, companiilor de asigurare si altor institutii, precum si furnizori de servicii de Internet sau persoane fizice
Serviciul Cable Link+ se adreseaza si abonatilor TV prin cablu.

Exista mai multe variante de abonament, care se deosebesc prin viteza maxima de descarcare in reteaua metropolitana, care include si traficul facut in retelele furnizorilor de servicii Internet cu care RDS are acorduri de parteneriat, si prin cantitatea de date (4, 8, 16 GB) ce poate fi transferata la viteza maxima in reteaua externa. Traficul metropolitan este nelimitat.

Astfel, pentru un trafic lunar de 4 GB, clientul plateste un abonament de 10,71 dolari. Un trafic de 8 GB se taxeaza cu 17,85 dolari/luna, iar unul de 16 GB cu 22,61 dolari.
Integral in Curentul


40 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri