Guvernul ajuta producatorii autohtoni de tutun

de L.Pirvu     HotNews.ro
Miercuri, 19 iulie 2006, 0:00


Guvernul ajuta producatorii autohtoni de tutun

Producatorii agricoli de tutun, persoane fizice sau juridice, vor beneficia de sprijin financiar din partea statului, sub forma de prima de productie. In sedinta de miercuri, Guvernul a alocat 96 de miliarde lei vechi pentru cresterea productiei si calitatii tutunului.

Prin hotararea aprobata miercuri, Executivul a asigurat finantarea necesara pentru plata sprijinului acordat producatorilor agricoli de tutun, pentru productia livrata in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2006.

Valoarea primei acordate pe kilogramul de tutun este stabilita pe grupe de varietati. Plata sprijinului direct se face de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, direct in contul beneficiarului.

Sprijinul direct al statului se acorda producatorilor agricoli de tutun care cultiva, in baza contractului de vanzare-cumparare a tutunului incheiat cu unitatile prim-procesatoare si care fac dovada ca suprafetele plantate sunt inregistrate in registrul agricol iar in cazul persoanelor juridice, in registrul exploatatiilor agricole.

Conform prevederilor legii privind organizarea pietei tutunului brut in Romania, livrarea tutunului se realizeaza pana la data de 30 aprilie a anului urmator anului de recolta.

Sprijinul financiar platit pentru tutunul livrat in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2006 urmeaza sa fie platit in urmatoarea perioada din sumele disponibilizate prin actul normativ adoptat.

Din 2006, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a inceput subventionarea la produsele pentru care exista o cota negociata cu UE, ca de exemplu, tutunul, zaharul si laptele


41 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri