Procurorii instantei supreme au finalizat ancheta in Dosarul Rompetrol, cauza in care sunt cercetati alaturi de Dinu Patriciu si asociatii sai Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Procurorii urmeaza sa mai audieze o serie persoane care ar putea aduce lamuriri suplimentare urmand ca in cursul saptamanii viitoare, acuzatilor sa li se prezinte materialul de urmarire penala.

Dupa prezentarea acuzatiilor procurorii vor trimite rechizitoriul in instanta.

In cursul zilei de miercuri, Rompetrol a emis presei un comunicat prin care acuza Parchetul General de practici ilegale.

"Grupul Rompetrol solicita, din nou, procurorilor Parchetului General condus de dl.

Ilie Botos sa inceteze practica ilegala a dezinformarii opiniei publice cu privire la evolutia si continutul dosarului penal in care au fost pusi sub invinuire actionari si angajati ai grupului Rompetrol, precum si transmiterea catre presa de date si documente care nu au un caracter public, sunt tendentios selectate, din dosarul de urmarire penala. " se arata in comunicatul Rompetrol.

Reprezentantii grupului fac acuzatii si mai grave atragand atentia ca Parchetul ar fi pus la dispozitia presei o serie de pasaje din rechizitoriu

“ Remarcam, de asemenea, cu parere de rau, ca aceleasi „surse judiciare” au pus deja la dispozitia presei pasaje ale unui rechizitoriu deja finalizat, necomunicat invinuitilor, ancheta penala nefiind incheiasta.

Nici macar prezentarea materialului de urmarire penala nu a fost realizata fata de invinuiti, astfel incat acestia sa poata beneficia de cadrul propice formularii de dovedi si aparari in raport cu in defavoarea invinuitilor colectate de procurorii de caz.

Asa incat, suntem pusi din nou in situatia de a afla din presa in ce vor consta invinuirile finale, care , in mod normal, ar trebui sa rezulte din incheierea urmaririi penale”, declara avocatul Cristian Iordanescu.

Alaturi de Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol mai sunt acuzati Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Cei doi sunt invinuiti, intre altele, de initierea unui grup infractional, organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital si de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar, instanta a decis, definitiv, la inceputul lunii aprilie 2006, ca Dinu Patriciu sa fie cercetat in stare de libertate dupa ce procurorii solicitasera in mai multe randuri ca omul de afaceri sa fie anchetat in stare de arest.