Constantin Constanda, proprietarul parcului Bordei, este la un pas de desfiintarea acestuia. Constanda a primit parcul de la primarie in 2003 la schimb cu terenul pe care s-a construit satul francez si care i-ar fi apartinut.

In ajutor i-a sarit nimeni altcineva decat Ministerul Culturii si Cultelor care i-a acordat un aviz favorabil pentru distrugerea unui parc monument. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a descoperit documentul si l-a atacat in contencios administrativ.

Miercuri, 19 iulie acestaa sustinut o conferinta de presa, ocazie cu care a solicitat Ministerului Culturii si Cultelor revocarea avizului nr.164/M/04.07.2006 privind studiu istoric de fundamentare, delimitarea zonei de protectie a monumentelor istorice si regulamentul acesteia, aferente Planului Urbanistic Zonal: Bd. Mircea Eliade-str. N.

Turgheniev, sector 1, Bucuresti, studiu care permite distrugerea integrala a parcului Bordei prin constructia in perimetrul sau a unui complex rezidential.

Primarul, Andrei Ioan Chiliman considera inexplicabila eliberarea acestui aviz de catre Ministerului Culturii si Cultelor, iar in adresa trimisa Ministrului Adrian Iorgulescu a solicitat acestuia sa verifice modul in care a fost eliberat acest aviz si sa dispuna masurile necesare pentru ca Parcul Bordei sa nu fie distrus.

Speriati de evolutia lucrurilor, cei de la minister au hotarat suspendarea aplicarii avizului pana cand contestatia primarului Chiliman va fi analizata de Comisia Nationala a Monumentelor. Acesta s-a declarat mult mai categoric si a cerut anularea imediata a avizului.