Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 18 Iulie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 8060

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

O strada proaspat asfaltata e din nou distrusa

1. Pe strada Carpati (Gruia) dupa ce s-au taiat toti copacii (acesta doar apropo la campania de inverzire a orasului....) s-a largit strada si s-a asfaltat exemplar. Dupa aprox. o luna, toata starda este stricata, din 20 in 20 de m se sapa guri de canalizare sau nu imi dau seama ce. Nu este pacat? In veci nu se va putea reface calitatea carosabilului dinainte.

Mana stanga nu stie ce face cea dreapta? Nu era mai bine sa se faca toate lucrarile de infrastructura inainte de asfaltare?

2. Pe langa Camera de Comert (partea dreapta, spre fostul Metropol) pietonii circula extrem de greu. Pe partea dreapta masinile sunt parcate perpendicular pe trotuar pana la cladire, pietonii fiind obligati sa circule la carosabil. Va dati seama ca nu numai tineri au de circulat, ci si handiocapati, copii sau persone cu carucioare cu copii...

Peste toate aceste pe partea celalata a starzii trotuarul adesea este blocat (ba se lucreaza la cladire, ba banca de acolo isi pune banerele de reclame, etc), iar pe partea stanga a carosabilului totdeauna sunt parcate ilegal masini.

Practic pe o latime de 3-4 metrii pe carosabil se desfasaoara toata circulatia din zona: in mijloc se ingramadesc masinile care intra de pe doua benzi in intersectie, si pietonii de pe cele doua trotuare nevoiti sa coboare de pe trotuar. Situatia este extreem de priculoasa.

S-a mai sesizat Primaria de aceasta problema, dar s-a raspuns ca angajatii Camerei de comert au voie sa-si parcheze acolo masinile, deoarece nu au unde (este o parcare in spatele institutiei, dar probabil este mai mult de mers cu 50 de m). Cum adica, ei sunt peste legile de circulatie? Am sesizat si agentul de circulatie din intersectie, dar a zis ca nu are ce face....

Este pacat sa se plateasca bani publici pentru ca ei sa "dubleze" doar semafoarele, cand se face verde sa dea si ei din mana. Am propus sa se dirijeze agenti din politia primariei acolo, dar s-a lzis ca sunt putini si lucreaza doar in schimbul unu...

S-ar merita sa va plimbati inainte da masa in parcul central sa-i vedeti gramada (cate 4-5) stand pe banca si povestind in timpul serviciului in loc sa ajute la pastratrea ordinii in oras. Singura lor prioritate este fluidizarea traficului in fata Primariei (la vederea sefilor).

As propune sa se monteze stalpi protectori in fata la fostul Metropol pe trotuar de a asigura permanent macar o fasie de 1-2 metri pentru circulatia pietonilor.

Arnold Quintus

www.domnuleprimar.ro