Comisia speciala care se ocupa de sesizari privind savarsirea unor infractiuni de catre ministri se va intruni, joi, la Palatul Cotroceni, la cererea presedintelui Traian Basescu, a anuntat purtatorul de cuvant al Adminstratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu.

Decizia a fost dupa ce presedintele a primit, de la procurorul general al Romaniei, plangerile penale impotriva ministrului Apararii, Teodor Atanasiu.

"Comisia speciala va prezenta presedintelui un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii.", a precizat purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu.

Presedintele Romaniei va hotari asupra raportului prezentat de comisia speciala si va dispune comunicarea solutiei mijloacelor de informare in masa, a anuntat Saftoiu.

Comisia este formata din Stefan Deaconu, consilier prezidential, Katalin Barbara Kibedi, secretar de stat - Ministerul Justitiei, Laura Stefan, director al Directiei pentru relatia cu Ministerul Public si de prevenire a criminalitatii si coruptiei din cadrul Ministerului Justitiei, Stefan Iancu, chestor de politie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si Gabriel Nita, chestor de

politie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, precizeaza un comunicat al Presedintiei.

Plangerile penale impotriva lui Teodor Atanasiu au fost inaintate de catre Adriana Saftoiu si de catre deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Adriana Saftoiu l-a acuzat pe ministrul Apararii, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, dupa ce acesta a declarat ca are informatii de la Directia de Informatii Militare, PNL si din alte surse despre cum "da pe surse informatii catre presa Adriana Saftoiu".

Si deputatul PSD, Eugen Bejinariu, il acuza pe Teodor Atanasiu de abuz in serviciu si de “o ruptura intre el si Seful Marelui Stat Major al armatei".