Finantarile SAPARD vor fi suspendate incepand cu 1 August

de V.T.     HotNews.ro
Joi, 20 iulie 2006, 0:00


Ca urmare a depasirii fondurilor alocate Romaniei, finantarile pentru proiecte SAPARD vor fi oprite, se arata intr-un comunicat al Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Fondurile aferente acestui Program european se ridica la un total de 1,5 miliarde de euro, cererile de finantare fiind in acest moment de peste 1,63 miliarde de euro.

Astfel, ultima zi in care se mai pot depune proiecte SAPARD este 31 iulie 2006, ora 16:00.

Pana la aceasta data au fost depuse in total 5.118 de cereri de finantare in valoare de 1,63 miliarde de euro, dintre care 3.883 de cereri in valoare de 1,18 miliarde de euro au fost deja declarate eligibile. Restul cererilor de finantare (1.235 de cereri de finantare) sunt in diferite etape de verificare si evaluate.

Toate cererile de finantare care sunt depuse pana la finalul lunii iulie si sunt declarate eligibile, dar pentru care nu vor mai exista fonduri disponibile, vor intra pe o lista speciala de asteptare.

„In cazul in care reziliem anumite proiecte pentru nerespectarea procedurilor SAPARD, fondurile aferente acelor proiecte reziliate vor fi imediat alocate pentru finantarea proiectelor din lista de asteptare.

Aceeasi destinatie o vor avea si economiile de sume inregistrate pe parcusul derularii proiectelor in executie, economii ce pot rezulta in urma parcurgerii procedurilor de achizitii sau din constatarea neeligibilitatii anumitor cheltuieli”, a precizat Dan Gherghelas, directorul Agentiei


37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri