Zinedine Zidane a fost suspendat pentru trei meciuri de FIFA, pentru ca l-a lovit cu capul in piept pe italianul Marco Materazzi, in finala Cupei Mondiale. In plus, Zizou a fost amendat si cu suma de 7.500 de franci elvetieni. Cu toate acestea, Zidane nu va fi afectat de suspendare, pentru ca si-a anuntat, oficial, retragerea din activitate dupa Cupa Mondiala.

Italianul Marco Materazzi, asupra caruia s-a deschis de asemenea o procedura disciplinara, a fost suspendat si el, dar pentru doua meciuri, si amendat cu 5.000 de franci elvetieni. Astfel, el va lipsi de la primele doua meciuri ale Italiei din preliminariile Euro-2008.

“Stiind ca Zidane se retrage din activitate, Comisia de Disciplina a decis ca el sa se implice in activitati umanitare ale FIFA in fotbalul mondial, in favoarea copiilor si adolescentilor”, a declarat purtatorul de cuvant al FIFA, Andreas Herren.

FIFA ii da dreptate italianului: „Cuvintele lui Materazzi nu au fost de natura rasista”

Cuvintele italianului Marco Materazzi, care au provocat reactia lui Zinedine Zidane in finala Cupei Mondiale, nu au fost de natura rasista, a anuntat FIFA. “Cei doi jucatori au recunoscut unanim ca afirmatiile italianului au reprezentat o lezare adusa onoarei, dar nu au fost de natura rasista”, a precizat Comisia de Disciplina a FIFA, fara sa precizeze ce a spus Materazzi.

Integral in Gandul