Firma Amrom Automotive 2006, condusa de fostul viceguvernator BNR Vlad Soare, cunoscut ca omul lui S.O. Vantu de pe vremea cand a condus Gelsor, intentioneaza sa cumpere creante in valoare de 1,5 milioane euro de la creditorii uzinei Aro Campulung, a declarat, agentiei Mediafax, directorul Amrom, Mihai Ciobanu. Amrom si-a majorat in acest sens capitalul social cu 1,1 milioane lei.

„Suntem in faza de negocieri cu reprezentantii celor doi creditori ai Aro, respectiv sucursala BCR Arges si Primaria Campulung. Cred ca negocierile vor fi finalizate la inceputul lunii august si vom putea cumpara creante garantate cu garantii reale, in valoare de circa 4,5 milioane lei de la BCR si de aproximativ un milion lei de la primarie”, a declarat directorul general al Amrom.

El a afirmat ca, saptamana viitoare, se va intalni cu lichidatorul uzinei si cu reprezentantii creditorilor, pentru inchirierea si, ulterior, cumpararea Fabricii de Piese si Subansamble Auto.

„Vrem sa preluam fabrica de piese si componente auto si sa inchiriem, prin cesiune, activele societatii Aro, urmand ca, in momentul in care uzina va fi scoasa la licitatie, sa cumparam activele”, a spus Ciobanu. Fabrica de Piese si Subansamble Auto urmeaza sa fie scoasa la licitatie in luna octombrie, iar activele uzinei Aro vor fi vandute la inceputul anului viitor.

Amrom intentioneaza sa preia echipamentele si marca Aro, pentru a continua productia de autovehicule, si sa investeasca pana la sfarsitul acestui an aproximativ sase milioane dolari.

„Pe langa activele compuse din unelte, masini si hale, vrem sa preluam si marca de fabricatie, astfel incat sa putem produce automobile marca ARO si piese de schimb”, a declarat, agentiei Mediafax, in urma cu o luna, directorul general al Amrom Automotive.

Integral in Gandul