Serban Bradisteanu, senator PSD intre anii 2000 - 2004, este cercetat pentru luare de mita.

Potrivit unor surse judiciare, medicul Bradisteanu, in calitate de presedinte al Comisiei de Licitatii organizate de Ministerul Justitiei, in 2001, ar fi pretins si primit 80.000 dolari pentru ca o societate elvetiana sa obtina cel mai mare punctaj, astfel incat sa castige contractul pentru dotarea cu aparatura ultraperformanta a unor spitale din penitenciarele romanesti.

Aceleasi surse mai spun ca Bradisteanu ar mai fi pretins 4.350.000 euro pentru favorizarea aceleiasi societati elvetiene in mai multe licitatii si ca respectivii bani ar fi intrat in contul unei societati care nu se afla pe teritoriul Romaniei, ci in insulele Virgine.

Pentru ca Bradisteanu s-a mai ales cu o noua acuzatie, respectiv cea de luare de mita, dosarul a fost mutat, saptamana trecuta, de la Sectia Militara la Sectia de Combatere a Coruptiei.

Pe de alta parte, pentru ca procurorii anticoruptie au indicii potrivit carora doctorul Serban Bradisteanu ar incerca sa se sustraga urmaririi penale invocand o boala ce trebuie tratata in strainatate, s-a dispus masura interzicerii de a parasi tara.

Aceasta decizie a anchetatorilor a fost luata in 23 iunie 2006, dar trei zile mai tarziu, Serban Bradisteanu a obtinut o viza de turist pentru Statele Unite ale Americii. Ieri, magistratii instantei de Apel au luat in discutie recursul procurorilor DNA prin care au atacat decizia judecatorilor Tribunalului Bucuresti care au hotarat ridicarea acestei masuri.

In fata magistratilor, anchetatorii au incercat sa dovedeasca faptul ca viza obtinuta de Bradisteanu pentru America este viza turistica si ca boala medicului poate fi tratata si de colegii romani ai fostului senator PSD. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor rediscuta acest caz, vineri. Ei au cerut DNA sa le prezinte cele 60 de volume care alcatuiesc materialul de urmarire penala.

Serban Bradisteanu - sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, medicul Adrian Streinu Cercel - director al Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals si generalul Dumitru Constantin - fost sef de sectie la Spitalul Militar Central, sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu, alaturi de trei anagajati ai Ministerului Justitiei si de seful serviciului medical independent al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Integral in Gandul