Bombardamentele armatei israeliene au continuat si in cursul noptii de joi spre vineri cu o intensitate fara precedent. Liderul Hezbollah a declarat pentru Al-Jazeera ca declaratiile oficialilor israelieni referitor la pagubele gherilei sunt complet false.

Kofi Annan

Secretarul General al ONU, Kofi Annan solicita incetarea imediata a focului si face un apel la Hezzbolah sa-i predea autoritatilor libaneze pe cei doi militari israelieni, criticand in termeni foarte duri si violenta atacurilor israeliene.

Kofi Annan s-a intalnit in cursul serii de joi cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, insa a evitat sa faca orice declaratie dupa finalul intrevederii. Statele Unite nu au adus nici o critica Israelului in legatura cu atacurile asupra Libanului si nici nu au incercat sa medieze criza prin facilitarea semnarii unui acord de incetare a focului.

In cursul zilei de vineri doua elicopetere ale armatei israeliene s-au ciocnit in aer, accidentul fiind soldandu-se cu moarte pilotului si ranirea altor patru.

Principala tinta a bombardamentului din nopatea de joi spre vineri a fost sudul Beirutului, unde se crede ca se afla comandamentul general al gherilei Hezbollah.

Hassan Nasrallaf, liderul Hezbollah

Intr-o declaratie data televiziunii Al-Jazeera , Hassan Nasrallah liderul Hezzbolah a precizat ca anunturile facute de oficialii israelieni privind decimare gherilei sunt “complet false”

Hassan Nasrallah a precizat ca Hezzbollah va continua sa lopuna rezistenta.

“Evrei nu ne pot distruge si suntem dispusi sa rezistam pana la capat”

In cursul zilei de vineri doua elicoptere Apache, de provenienta americana, s-au ciocnit in aer langa orasul de granita israelian Avivim. Accidentul s-a soldat cu moartea unuia dintre piloti si ranirea grava a altor 3 soldati.

Alti doi membri ai armatei israeliene au fost ucisi in cursul luptelor cu gherilele Hezbollah din sudul Libanului.

Continua evacuarile cetatenilor straini

Joi seara doua curse Tarom au aterizat pe aeroportul Henry Coanda din Bucuresti transportand peste 200 de cetateni romani aflati pe teritoriul Libanului.

Numarul total al cetatenilor romani evacuati din Liban se ridica astfel la 750.

Continua evacuarile cetatenilor americani

Dupa ce in cursul zilei de joi aproximativ 2.200 de cetateni americani au fost evacuati din Beirut, este de asteptat ca vineri o noua serie de 3000 de persoane sa fie transportate spre Cipru se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat American. In acest moment in Liban se mai afla aproximativ 25 de mii de certateni americani.

In acest moment Statele Unite, Suedia, Germania, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Mexic si Republica Moldova sunt tarile care mai au cetateni blocati in infernul bombardamentelor